Gezinstherapie Leiden


Therapie voor gezinnen

Zijn er problemen in je gezin en ben je op zoek naar een gezinstherapeut?

Als gezinsleden zit je dicht op elkaar, je beïnvloedt elkaar sterk. Wat er met de een gebeurt, heeft direct invloed op alle anderen. Dit is met de prettige dingen in het leven zo, maar helaas ook met de moeilijke en verdrietige dingen. Je zult er met elkaar doorheen moeten komen. En wanneer dat goed lukt, ben je als gezin enorm gegroeid en sta je sterk voor de toekomst.

Er zijn gezinnen waarbij het goed lukt om met elkaar in gesprek te blijven en gezamenlijk op te trekken in moeilijke tijden. Er zijn ook gezinnen waarbij dit moeilijk is, wanneer je bijvoorbeeld niet gewend bent om met elkaar in gesprek te gaan, of wanneer het lastig is om je eigen spanning goed te hanteren bij hoge stress.

In dat geval kan het helpen om hier hulp bij te vragen, zodat het lukt om de moeilijke tijd goed met elkaar door te komen.

Door onder begeleiding regelmatig met elkaar in gesprek te gaan, kun je als gezinsleden leren je eigen stress te hanteren, deze te herkennen bij de anderen en het samen te hebben over mooie en verdrietige en moeilijke zaken, zoals gezinsproblemen, mogelijke scheiding of een overlijden en/of afscheid.


Gezinstherapie

Je gezin draaiende houden

Je gezin draaiende houden is een hele klus. Er kunnen perioden voorkomen dat je het gevoel hebt met elkaar in een cirkel te zitten waar je niet meer uitkomt. Er wordt negatief naar elkaar gedaan, er wordt niet meer echt geluisterd, misschien vermijden jullie de situatie door niet meer zoveel thuis te zijn.

Soms lukt het om hier met elkaar weer uit te komen. Als een iemand immers gaat veranderen, zal de rest hierop reageren. Soms lukt het ook niet om er zelf verandering in te brengen en wordt de sfeer alleen maar slechter.

Bedenk dat het in dat geval kan helpen om hulp te zoeken. Als gezinstheraput kan ik met jullie meedenken in welk patroon jullie met elkaar zijn geraakt en kan jullie helpen om hieruit te komen.

Ouderbegeleiding

Wanneer het met je kind niet goed gaat, grijpt je dat als ouder erg aan en heeft het invloed op jezelf. Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn waardoor je je zorgen maakt.

Wellicht is je kind ziek, vermoed je dat je kind ADHD of autisme heeft, voel je steeds spanningen in je relatie met je kind of merk je dat je kind niet goed in zijn of haar vel zit en begrijp je niet waarom.

Wanneer je zorgen hebt over je kind kan het zinvol zijn om erover in gesprek te gaan.

Als je merkt dat het niet goed gaat

Soms is het nog niet zo duidelijk wat er aan de hand is, maar merk je als ouder wel dat het niet goed gaat met je kind. Dan kan het een hele zoektocht zijn om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en hoe jij en je kind daarbij het beste geholpen kunnen worden.

Het kan zijn dat het goed is dat er naar je kind gekeken wordt, misschien kun je ook als ouder anders omgaan met je kind waardoor het beter gaat. Wanneer je op dit punt staat, en je je deze dingen afvraagt, kunnen we samen de situatie in kaart brengen om duidelijk te krijgen wat er goed gaat, wat er niet goed gaat en wat er nodig is om het beter te laten gaan.

Wanneer jij je gehoord voelt en je verhaal kunt doen, neemt je stress af. Alleen dat heeft al een gunstig effect op de omgang met je kind. Mocht er meer nodig zijn, dan kunnen we doornemen welke mogelijkheden hiervoor zijn.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met een van ons op.Neem contact op


arianne-waagmeester-relatietherapie-leiden
Leiden
Ik ben Arianne, therapeut. Je kunt je bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.

Ik ontvang mensen met allerlei klachten, zoals relatieproblemen, stress en burn-out, sombere gevoelens, rouwverwerking, identiteit.

* Individuele therapie
* Relatietherapiegeesje-therapie-leiden
Leiden
Ik ben Geesje. Ik ben therapeut in Leiden voor individuele therapie, coaching en relatietherapie.

* Individuele therapie
* RelatietherapieTherapie Oegstgeest
Oegstgeest
Ik ben Ninian, therapeut. Je kunt je bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en psycho-oncologie.

Ik ontvang veel mensen voor relatietherapie, rouwverwerking, en klachten als stress en angst.

* Individuele therapie
* Relatietherapie
Meer over:

Relatietherapie

Relatietherapie

Je relatie is altijd de moeite waard om in te investeren. Als je voor de keus staat om door te gaan of uit elkaar te gaan, is het zinvol om er samen nog een keer goed naar te kijken. Hier help ik jullie graag bij.

Relatietherapie >>


Therapie Leiden
Floresstraat 2a
2315 HR Leiden
Relatietherapie Leiden
Kanaalpark 140
2321 JV Leiden
Psychologist Leiden
Schipholweg 103
2316 XC Leiden
Aangesloten bij:

therapiepsycholoog relatietherapeuten
Top