Bindingsangst en verlatingsangst


Therapie bij bindingsangst

Heb je last van angst en ben je op zoek naar een therapeut?

Niets is zo spannend dan je werkelijk verbinden aan de mensen die je lief zijn. Verbinden vraagt vertrouwen en het kan zijn dat jouw vertrouwen ergens in je leven beschadigd is geraakt. Soms is dit al vroeg in je leven gebeurd, toen je opgroeide, het kan ook zijn dat het tijdens een relatie is gebeurd.

Regelmatig gebeurt het dan dat je hier later in je leven tegenaan loopt. Het lukt je niet goed om je te verbinden, bijvoorbeeld in een relatie. Dat is te kwetsbaar voor je. Ook al wil je zo graag, je ziet jezelf dingen doen die de relatie beschadigen. Het kan lastig zijn om hier zelf uit te komen, het kan goed zijn dat je hier hulp bij nodig hebt.

Met behulp van therapie kun je werken aan het weer gaan vertrouwen van anderen. En met vertrouwen, kun je weer gaan verbinden.


Bindingsangst en verlatingsangst

Therapie bij verlatingsangst

Als je merkt dat je overmatig bang bent dat je verlaten wordt door de mensen die belangrijk voor je zijn (vaak je partner), is het zinvol om te onderzoeken waar dit vandaan komt.

Vaak heb je dan eerder in je leven een situatie meegemaakt waarin je ervaren hebt dat je er niet op kon vertrouwen dat een ander er onvoorwaardelijk voor je was. Dit kan in je vroege jeugd geweest zijn, in contact met je ouders bijvoorbeeld.

Het kan ook in een eerdere relatie gebeurd zijn. Of er is een naaste overleden, ook dat kan het gevoel van verlaten zijn oproepen. Door hulp te zoeken kun je helder krijgen waar de oorsprong ligt van je verlatingsangst en kun je werken aan het weer vertrouwen krijgen in de ander.

Wil jij ook verandering?
Maak een afspraak. We helpen je graag verder!

Neem contact op


Therapie Leiden
Floresstraat 2a
2315 HR Leiden
Relatietherapie Leiden
Kanaalpark 140
2321 JV Leiden
Psychologist Leiden
Schipholweg 103
2316 XC Leiden
Aangesloten bij:

therapiepsycholoog relatietherapeuten
Top