Angsten


Therapie bij angsten

Heb je last van angst en ben je op zoek naar een therapeut?

Wanneer je in je leven geremd wordt door angst, kan dat je ernstig beperken. Je bereikt niet wat je zou willen en kunnen bereiken. Ervaar je dat het je teveel in de weg zit, dan is het tijd om er wat aan te gaan doen. Samen kunnen we bekijken wat er aan de hand is in je leven.

Soms ben je je bewust van dingen die in de weg zitten in je leven, soms ook nog niet. We gaan hier samen zicht op krijgen, zodat je ermee aan de slag kunt. Een andere manier van ernaar kijken kan helpen, of een andere manier van ermee omgaan.


Angstaanvallen

Angst is een slecht raadgever, zo luidt het spreekwoord. Een beetje angst kan best helpend zijn. Het waarschuwt je; pas op, even extra aandacht! Dan kan extra alertheid ervoor zorgen dat dingen goed gaan.

Wanneer je angstssysteem te strak staat afgesteld, krijg je steeds maar van dit soort signalen. Dan zit het in de weg. En dan kan angst heel beklemmend zijn. Vaak uit de angst zich op een gebied waar je kwetsbaar bent. Je denkt bijvoorbeeld steeds dat je lichamelijke klachten hebt, of je durft de deur niet meer uit.

Hoe het zich ook uit, als het je belemmert in je dagelijkse leven is het niet goed. Dan is het tijd om hulp te zoeken. Samen met een mij kun je uitzoeken waar jouw angst mee te maken heeft en hoe je deze kan verminderen.


Angsten

Hyperventilatie

Bij hyperventilatie is het belangrijkste om weer vertrouwen te krijgen in je eigen lijf, zodat hyperventilatie niet hoeft te leiden tot paniekaanvallen.

Enerzijds is het van belang om te kijken naar redenen waardoor hyperventilatie mogelijk is ontstaan om zo te bekijken wat eraan gedaan kan worden.

Anderzijds kunnen adviezen voor ontspanning ervoor zorgen dat een aanval sneller zakt zodat het vertrouwen in je lichaam weer terugkomt. Op die manier is het mogelijk om uit de vicieuze cirkel te komen die vaak ontstaat bij hyperventilatie.


Sociale angst / fobie

Wees dapper en zorg goed voor jezelf. Wil je angst overwinnen dan is het nodig dat je jezelf uitdaagt. Anders blijft de situatie zoals die is. Sommige mensen nemen genoegen met een teruggetrokken leven, maar als jij dat niet wilt, heb je moed nodig om stappen te zetten.

Bedenk wat voor jou het meest lastig is in het contact met anderen. Voor sommige mensen is dat het eerste contact leggen, voor anderen juist het vasthouden van het contact met anderen. Als je weet waar het lastig voor je is, kun je proberen zelf de eerste stappen te zetten.

Lukt dit niet, vraag dan hulp aan je omgeving of aan een therapeut. Angst overwinnen vraagt gewoon moed, daar kun je best wat hulp bij gebruiken.


Angst is goed te behandelen

Angst is over het algemeen goed te behandelen, we gaan eraan werken dat je minder gehinderd wordt door je angsten. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om weer in beweging te komen, waardoor je situatie kan veranderen.

We helpen je graag om meer grip te krijgen op je angst en op je leven. De eerste afspraak is een kennismaking waarna jij besluit of je vervolggesprekken wilt.

Wil jij ook verandering?
Maak een afspraak. We helpen je graag verder!

Neem contact op


Therapie Leiden
Floresstraat 2a
2315 HR Leiden
Relatietherapie Leiden
Kanaalpark 140
2321 JV Leiden
Psychologist Leiden
Schipholweg 103
2316 XC Leiden
Aangesloten bij:

therapiepsycholoog relatietherapeuten
Top