ADHD, ASS, Autisme

Therapie Leiden bij ADHD en ASS

Therapie bij ADHD en ASS

Opvallend vaak blijken mensen die langskomen voor gesprekken een diagnose ADHD of ASS (autisme spectrum stoornis) te hebben of zich te herkennen in kenmerken hiervan.

Het zijn mensen die zich in eerste instantie goed staande weten te houden in het leven. Dit kost hen echter wel duidelijk meer energie dan dat het andere mensen kost. Onderliggend merken ze dit door vermoeidheid, emotionele problemen, gezondheidsklachten, een slecht zelfbeeld, relatieproblemen of bijvoorbeeld onzekerheid.


adhd-ass-autisme

Alhoewel ADHD en ASS inmiddels meer en meer erkend worden als een daadwerkelijk probleem, is het toch opvallend hoe weinig ondersteuning er voor mensen is. De verwachting lijkt toch te zijn dat een ieder op dezelfde manier meekomt in de maatschappij.

Wanneer dit niet lukt, lijk je ontzettend hard je best te moeten doen om toch mee te komen. En op dat moment kunnen zich allerlei klachten gaan voordoen die niet meteen gelinkt worden aan een onderliggende ADHD of ASS.

Het zou deze mensen helpen als ze meer kunnen zijn wie ze zijn, als we als samenleving accepteren dat een ieder anders is en als we hier ook daadwerkelijk naar zouden handelen. Met of zonder diagnose moet je kunnen zijn wie je bent.

Herken jij jezelf in ADHD of ASS en kom je er onvoldoende zelf mee verder?

Maak dan een afspraak. Ik help je graag verder!

Ymkje

Neem contact op


Therapie Leiden Ervaringen van cliënten
Een luisterend oor gecombineerd met professionaliteit, dat is wat Ymkje kenmerkt ...
therapie leiden Therapie Leiden
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nfg-rbcz
therapie leiden Therapie Leiden
Middelstegracht 87g
2312 TT Leiden
Route naar mijn praktijk
Top