Relatietherapie Leiden

Relatietherapie Leiden - Relatietherapeut Ymkje

Relatietherapie in Leiden ❤

Zijn er problemen in je relatie en ben je op zoek naar een relatietherapeut in de regio Leiden?

Als gekwalificeerd therapeut en relatietherapeut ben ik aangesloten bij de NFG en RBCZ.

Je relatie is altijd de moeite waard om in te investeren. Als je voor de keus staat om door te gaan of uit elkaar te gaan, is het zinvol om er samen nog een keer goed naar te kijken. Hier help ik jullie graag bij.

Ook als je het gevoel hebt dat je er samen niet uithaalt wat erin zit, kunnen we onderzoeken hoe je je relatie samen kunt verdiepen. Mijn doel is dat jullie helderheid krijgen over je relatie, zodat je van daaruit richting kunt bepalen. Die richting bepalen jullie zelf.

Vaak lukt het om samen weer verder te gaan. Wanneer dat niet zo is, kan therapie helpen om op een goede manier elk je eigen weg te gaan.


Relatietherapie

Weer in verbinding

We gaan samen onderzoeken welke patronen steeds terugkomen in jullie relatie en onderzoeken waar deze vandaan komen. Ik help jullie de emoties te onderkennen die spelen binnen jullie relatie en breng jullie weer met elkaar in verbinding door deze samen door te werken. We pakken oud zeer aan en creëren een basis van waaruit jullie weer verder kunnen.

Ik help jullie om zicht te krijgen op aangeleerd gedrag en op jullie emotionele behoeftes. We bespreken of jullie hierin iets willen veranderen. En welke invloed dit zou hebben op jullie relatie. De manier van werken komt voort uit emotionally focussed therapy, kortweg EFT.

Alleen in relatietherapie?

Mocht je binnen jouw relatie de enige zijn die relatietherapie wil starten, dan kunnen we samen overleggen over de mogelijkheden. Het meest zinvol is om jullie beiden als partners te begeleiden.

Wanneer dat echter niet haalbaar is, kun je ook zelf voor gesprekken komen. De ervaring leert dat wanneer een iemand binnen een relatie verandert, de ander ook in beweging komt.


Soorten relatieproblemen

Ik ontvang mensen met allerlei soorten relatieproblemen, zoals:

affaire, overspel, vreemdgaan

Affaire, ontrouw, vreemdgaan

In de praktijk merk ik dat een affaire een belangrijk keuzemoment voor beide partners is in de relatie. De situatie staat op scherp en je bedenkt hoe je zelf in je relatie staat.

Het is een goed moment om met relatietherapie te starten, omdat de kans groot is dat je samen niet verder komt dan verwijten over en weer. De pijn is immers groot wanneer er sprake is van een affaire.

Ik kan jullie helpen om wel in gesprek te komen om zo uit te zoeken of het mogelijk is om samen verder te gaan. De praktijk wijst uit dat dit mogelijk is. Een voorwaarde is wel dat de affaire stopt en dat dit heel duidelijk is voor de andere partner. Alleen dan kun je met een ‘schone lei’ je relatie opnieuw vorm gaan geven.

Bindingsangst en verlatingsangst

Bindingsangst en verlatingsangst

Niets is zo spannend dan je werkelijk verbinden aan de mensen die je lief zijn. Verbinden vraagt vertrouwen en het kan zijn dat jouw vertrouwen ergens in je leven beschadigd is geraakt.

Bindingsangst en verlatingsangst >>

Relatieproblemen

Andere relatieproblemen

✓ Conflicten en ruzies
✓ Intimiteitsproblemen
✓ Jaloezie
✓ Scheiden of blijven?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Ymkje
Geregistreerd bij NFG en RBCZ

Neem contact op
Meer over:

Gezinstherapie

Gezinstherapie

Er zijn gezinnen waarbij het goed lukt om met elkaar in gesprek te blijven en gezamenlijk op te trekken in moeilijke tijden. Er zijn ook gezinnen waarbij dit moeilijk is, wanneer je bijvoorbeeld niet gewend bent om met elkaar in gesprek te gaan. In dat geval kan het helpen om hier hulp bij te vragen, zodat het lukt om de moeilijke tijd goed met elkaar door te komen.

Gezinstherapie >>


Therapie Leiden Ervaringen van cliënten
Een luisterend oor gecombineerd met professionaliteit, dat is wat Ymkje kenmerkt ...
therapie leiden Therapie Leiden
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nfg-rbcz
therapie leiden Therapie Leiden
Middelstegracht 87g
2312 TT Leiden
Top